Teknoloji

Whatsapp’a Beklenen Özellik Geldi!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geliştirdiği yeni özelliği kullanıcılarının kullanımına sundu. Geliştirilen yeni özellikle birlikte başlayan grup aramalarına sonradan katılım sağlanabilecek.

iOS ve Android platformlarında yer alan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yeni özelliğini duyuran WhatsApp, büyük ilgi gördü. Tıpkı rakipleri Telegram ve Signal gibi kullanıcılarının ilgisini çekecek ve onların hayatını kolaylaştırabilecek özelliklerin üzerinde duran WhatsApp, son olarak yeni bir özelliğin daha duyurusunu gerçekleştirdi. Bu özellik, grup sohbetlerini ve grup aramalarını hedef alıyor.

Whatsapp’ın Grup Sohbetleri İçin Geliştirdiği Yeni Özellik

WhatsApp, yeni özelliğini Twitter’dan duyurdu. Buna göre grup sohbetlerini hedef alan yeni özellik sayesinde devam eden grup aramalarına katılabileceksiniz. Bunun için grup sohbetlerine doğrudan bir “Katıl” butonu ekleyen WhatsApp, böylece devam eden grup aramalarına katılmanızı sağlayacak.

Mesajlara Kimse Erişemeyecek

Artık Google kullanıcılarının Drive’a, Apple kullanıcılarının ise iCloud’a yükledikleri hiç bir WhatsApp sohbetinin WhatsApp’ın kendisi de dahil hiç kimse tarafından erişilemeyecek.

Tek Yapmanız Gereken Şifrelemeyi Devreye Almak

Kullanıcıların bunun için yapmaları gereken tek şey sohbetlerini şifreleme seçeneğine gelmeleri ve 64 haneli bir şifre belirlemeleri.

Son Dönemde Tartışma Konusuydu

WhatsApp, birkaç sene önce uçtan uca şifreleme sistemini duyurmuş ve cihazlardaki tüm konuşmaların uçtan uca şifrelenerek WhatsApp da dahil hiç bir uygulama tarafından okunamamasını garanti altına almıştı. Söz konusu sohbetlerin bulut sistemlerde şifrelenmesi halinde, hala üçüncü kişilerin bilgisine açık hale gelmesi oldukça tartışılan bir konuydu.Örneğin, üyesi olduğunuz bir grupta başlamış görüntü aramaya bu butona tıklayarak hızlıca katılmanız mümkün olacak.

Şirketin Twitter’da paylaştığı kısa tanıtım videosu da özelliğin nasıl çalıştığını detaylı bir şekilde gösteriyor.