5 Bin Dershane Öğretmeni Ataması İçin Ön Başvuru Süresi Uzatıldı

674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile, dershane ve etüt merkezlerinde görev yapan eğitim personelleri arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı duyurusu yayımlandı.

Dershane ve etüt merkezlerinde görev yapan eğitim personellerinin, sözleşmeli olarak atanabilmeleri için ön başvuru süreci 7 Eylül 2016‘da başladı ve 9 Eylül 2016‘da sona erecekti. MEB yaptığı açıklama ile ön başvuruların açıklandığını duyurdu. Başvurular 21 Eylül 2016′ya kadar uzatıldı.

Başvuruların sona ermesinin ardından, öğretmen adaylarının sözlü sınav merkezleri 10 Eylül 2016‘da ilan edilecek. Sözlü sınavlar 26 Eylül- 28 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak.

Sözlü sınava giren adayların sonuçları 28 Eylül‘de ilan edilecek ve atamalar 10 Ekim 2016‘da yapılacak.

Sözlü sınava girebilmek için adaylar ön başvurularını internet üzerinden yapacaklar.

Sözlü sınavlarda adayların;

-Bir konuyu kavrayıp özetleme
-İfade yeteneği ve muhakeme gücü
-İletişim becerileri
-Özgüven ve ikna kabiliyeti
-Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı
-Topluluk önünde temsil yeteneği değerlendirilecektir

Sözlü sınavlar neticesinde 60 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak ve sözleşmeli öğretmen olarak atamaları gerçekleştirilecektir.

Dershane ve etüt merkezlerinde görev yapan eğitim personelleri arasından alınacak 5 bin sözleşmeli öğretmen için kontenjanlar da açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 5  bin sözleşmeli öğretmen alımı ön başvurularının uzatılmasına ilişkin duyurusu şöyle:

” Dershaneler İle Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinde Görev Yapan Eğitim Personelinin Sözleşmeli Öğretmenlik İçin Başvuru İşlemlerindeki yoğun talep üzerine, adayların rahat başvuruda bulunabilmeleri amacıyla başvurular 21 Eylül 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü “


Kamupersoneli.net

Exit mobile version