Bilim, TeknolojiDünyaGenelGündem

Dünya devinden flaş açıklama geldi! Facebook tam 10 bin eleman alımı yapacak!

Dünya devi Facebook, yeni kurulacak metaverse yani artırılmış gerçeklik olarak adlandırılan sanal paylaşım alanı için AB’ye yatırım yapacağını, bu şekilde 10 bin kişiyi istihdam etmek istediğini duyurdu. Metaverse için kollayı sıvayan Facebook, gelecek 10-15 yıl içerisinde gerçek bir metaverse’ün yaratılacağını da açıkladı. Peki metaverse nedir? Dünyayı neler bekliyor?

METAVERSE NEDİR?

Teknoloji akıl almaz bir hızla her geçen gün ilerliyor. İlerleyen teknoloji bizi dijital dünyayla ilgili yeni kavramlarla tanıştırıyor. Fiziksel gerçeklik ve fiziksel olarak kalıcı sanal alanın bir araya gelmesiyle oluşturulan sanal paylaşım alanı metaverse de bu kavramlardan biri. İnternetin bir sonraki aşaması olacağı düşünülen bu dünyada, konserler ve sergiler gibi pek çok etkinliğe bu sanal alanda paylaşmak yakın bir gelecekte mümkün olacak. Bu dijital uzayda sınırlar yok olacak, insan bedeni teknolojinin bilimle buluştuğu noktada sonsuz eğlenceyi yakalayabilecek.

FACEBOOK İŞE ALACAK

Facebook ise bu alanda yaptığı çalışmalar kapsamında Avrupa Birliği ülkelerinde 10 bin kişiyi yeni kuracağı metaverse için işe almayı planladığını duyurdu. Kaliforniya merkezli sosyal medya ağı, AB’ye yapacağı yatırımın geniş bir tüketici pazarına hitap ettiğini belirtirken, birinci sınıf üniversitelere ve yüksek kaliteli yeteneklere erişim için büyük bir avantaj sağlayacağını da açıkladı.

Bir Yorum

  1. Facebook sadece kendi kurallarına uyanları destekliyor işe alacağı personelde öyle olacaktır herşwye tamam diyen sebeb ise adam dünyaya hakaret eder ses yok sen adama tepki gösterdin diye engel gelir millet olarak kullanmamamız en doğrusu istediği ayarda insan bulsun