Koronavirüs aşısı olanlar dikkat! ABD kapılarını aşı olan yabancılara açıyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), koronavirüs salgını nedeniyle tam 19 aydır kapalı tuttuğu hava ve kara sınırlarını seyahatler için yeniden açma kararı aldı. Bu kapsamda Kasım ayından itibaren ülke yeniden ziyaret edilebilecek.

Ancak ülke, seyahat edecek vatandaşlardan en az iki doz aşılarını olmalarını istiyor. Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Kevin Munoz da alınan kararı Twitter hesabı üzerinden şu şekilde duyurdu:

“ABD, ülkemize seyahat eden yabancı ülke vatandaşları için aşı zorunluluğu getiren yeni seyahat politikasını 8 Kasım’dan itibaren uygulamaya başlayacak. Bu duyuru hem kara hem hava yolculukları için yapılıyor.”

Diğer yandan ABD hükümeti, uçuştan önce son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu uygulamasına devam edecek. Ayrıca söz konusu politika ile ABD’nin yasaklı ülkeler listesinde bulunan Şengen ülkeleri ve İngiltere’den de yabancı ülke vatandaşlarının ABD’ye seyahatine izin verilecek. Karar ile yaklaşık 19 aydır kapalı olan Meksika ve Kanada sınırlarından karayolu ile ABD’ye giriş de mümkün olacak.

Exit mobile version