Bilim, TeknolojiGenelGündemSağlık

Yerli aşımızda flaş gelişme! Sonuçlar ortaya çıktı, güvenli olduğu tespit edildi…

Yerli koronavirüs aşısında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Faz-3 çalışmaları devam eden yerli aşı TURKOVAC’in etkinliğine ve korumasına dair yeni sonuçlar açıklandı. Ekim ayının sonlarında uygulamaya geçileceği konuşulan yerli aşıya dair yeni gelişmeler haberimizde…

Gönüllü bireyler üzerinde çalışmaları devam eden yerli aşıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, devam eden aşı çalışmalarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“TURKOVAC ve CoronoVac’da yaptığımız çalışmada sonuç güvenli olarak saptandı. Hem de etkinlik anlamında olumlu sonuçları var. 3 bin gönüllüye kısa sürede ulaşabiliriz gibi görünüyor. Bakan Bey’in tweet’i sonrası 7-8 bin kişi e-Nabız üzerinden başvuru yaptı.”

TURKOVAC BAŞVURULARI E-NABIZ’DAN ALINIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın üçüncü doz Kovid-19 aşısını yaptıracak kişileri yerli aşı TURKOVAC için gönüllü olmaya çağırmasının ardından başvurular alınıyor. TURKOVAC hatırlatma dozu uygulamasına katılmak isteyenler, daha önce Kovid-19 geçirmemiş ve iki doz aşısını yaptırmış 18-59 yaş kişiler arasından seçilecek. Üçüncü dozunu TURKOVAC ile olmak isteyenler “enabiz.gov.tr” sitesinden “Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol” butonuna tıklayacak. Açılan pencerede “3. doz hatırlatma Kovid-19 aşımı inaktif Kovid-19 TURKOVAC aşısı ile yaptırmak istiyorum” seçeneği onaylanarak başvurular gerçekleştirebilecek.