Korkulan oldu! Koronavirüs aşılarının yeni bir yan etkisi daha ortaya çıktı: Birçok kişide aynı anda görüldü

Tüm dünya koronavirüsü aşı ve PCR testi gibi tedbirlerle kontrol altına almaya çalışırken, aşının bireylerde neden olduğu yan etkiler hâlâ tartışmalı bir konu. Hatta bazı kişiler aşı sıraları geldiği halde bu yan etkilerden korktuğu gerekçesiyle koronavirüs aşısı olmayı reddediyor. Bu doğrultuda ABD’den korkutan bir açıklama daha geldi. Koronavirüs aşılarının yeni bir yan etkisi daha keşfedildi.

Bir son dakika haberine göre ABD’de birçok kişi aşı olduktan sonra lenf bezlerinin şiştiği şikayeti ile doktora başvurdu. Uzmanlar bu durumun; baş ağrısı, titreme, halsizlik, kol ağrısı gibi diğer yan etkilerde olduğu gibi en fazla 48 saat içinde geçen bir yan etki olduğunu ve zararsız olduğunu belirtiyorlar.

Uzmanlara göre, aşıdan sonra bağışıklık sistemi aktive edildiğinden ve bir antikor ordusu oluşturduğundan koltuk altı bölgesindeki lenf düğümleri bazen şişebilir. Uzman isimler, grip ve zona gibi aşılarda da lenf bezlerinin görünümünün geçici olarak değişebileceğini söylüyorlar. Bu nedenle koronavirüs aşılarının korkulan değil, aksine salgına karşı güven duyulan bir silah olarak görülmesi gerektiğinin altını çiziyorlar.

Exit mobile version