Koronavirüs kabusu bitmiyor! Avrupa İlaç Ajansı 3. doz aşıya onay verdi!

Tüm dünya koronavirüs kabusu ile mücadele etmeye devam ediyor. Her geçen gün aşılama çalışmaları hız kazanırken, Avrupa İlaç Ajansı tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Pfizer BioNTech ve Moderna koronavirüs aşılarının 3. Doz kullanımına onay verildiği duyuruldu. Peki, kimler 3. Doz koronavirüs aşısı olacak?

EMA tarafından düzenlenen basın toplantısında BioNTech Pfizer ve Moderna aşısının 3. Dozları, bağışıklık sisteminin ciddi olarak zayıfladığı kişilere verileceği ifade edildi.

Açıklama EMA’nın Biyolojik Sağlık Tedavileri ve Aşı Strateji Başkanı Marco Cavaleri tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada bağışıklık sistemi zayıflayan kişilerin 12 yaş ve üzeri olması durumunda 2. Dozdan en az 28 gün sonra 3. Doz uygulanabileceğini belirtti.

Çalışmalara göre bağışıklık sistemi zayıflayan kişilere yapılacak olan güçlendirici dozların uygulaması ile bu kişilerde antikorların artacağı ifade ediliyor.

Uzman isim açıklamasının devamında konuyla ilgili doğrudan bir kanıt olmamasına rağmen yapılacak olan ekstra dozların bazı hastalarda, korumayı artırabileceğini ifade etti.

Exit mobile version