WhatsApp kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor! Dünkü olay sonrasında sakın bunu paylaşmayın!

Dün akşamüzeri saat 18.30 civarında WhatsApp, Facebook ve Instagram uygulamalarında yaklaşık 6 saat sürecek bir çökme meydana geldi. Kullanıcılar ancak gece yarısında uygulamalarını kullanabildi. 6 saatlik boşluk sonrasında milyonlarca sosyal medya kullanıcısının aklına bilgiler çalındı mı? Sorusu geldi.

Konuyla ilgili son dakika açıklaması Yazılım Mühendisi Prof. Dr. Ali Okatan tarafından yapıldı. Okatan yapmış olduğu açıklamasında bilgilerin çalınmış olabileceğinin altını çizerek, “”Bu platformlar dün siber saldırıya uğradı. Bu bilgiler çalınmış olabilir ancak hisseler düşmesin diye bunu söylemeyeceklerdir. Kullanıcılar, platformları kullanırken çok dikkat etmeli. Özellikle IBAN gibi önemli bilgiler bu platformlardan paylaşılmamalı” dedi.

“BİLGİLER ALINMIŞTIR”

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Okatan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu platformların hepsi birer büyük yazılımdır. Özellikle dağıtık sistem dediğimiz sistemlerde parça parça yazılımların bir araya gelmesiyle oluşmuş bir yazılım parçasıdır. Bence bu platformlara siber saldırı yapılmıştır. Bilgiler de alınmıştır. Bu bilgiler alındı diye kimse söylemeyecektir çünkü büyük hisse düşüşleri olacaktır. Böyle uzun süreli bir arıza, basit bir arıza değil. Biz yazılımların ne zaman çalışmayacağını biliriz ve bu bir siber saldırı”

WHATSAPP’TA SAKIN IBAN PAYLAŞMAYIN

Okatan, açıklamasının devamında WhatsApp uygulaması üzerinden IBAN bilgilerinin paylaşıldığını ve bunun doğru olmadığını ifade ederek kullanıcıları uyardı. Mali bilgilerin paylaşılması gerektiği durumda SMS kullanılabileceğini söyleyen uzman isim, “Kişisel bilgileri yanlış anlamda kullanabilirler. Orada siz IBAN veriyorsunuz. Böyle olunca sizin banka hesaplarınız da biliniyor. Biraz bilgisayar ve yazılım bilen kişiler bunları yapabilir. Mali, banka ve özel bilgileri bu platformlarda paylaşmak yerine SMS kullanılabilir. Hiçbir şirket güvenli değil ve bunların hepsi bir yazılım” dedi.

 

Exit mobile version