Yurtdışında çalışmak isteyenlere müjde! İŞKUR üzerinden Libya’da çalışmak üzere en az ilkokul mezunu personel alınıyor: 8 bin 540 lira maaş verilecek

Ülkemizde yurtdışında çalışmak isteyen binlerce vatandaş bunun nasıl olacağını araştırmaya devam ediyor. Ayrıca yurtdışı istihdam olanaklarına ilişkin çeşitli ilanlar da yayımlanıyor. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden ilanlar yayımlandı ve en az ilkokul mezunu yurtdışı için personel alımı yapılacağı ifade edildi. Vatandaşlar online olarak bu ilanlara başvuru yapabilecekler ve başvurular 27 Ekim 2021 tarihinde sona erecektir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Pek çok kişi yurtdışı iş ilanlarını araştırıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden Temoil Petrol Ürünleri firmasının Libya’da bulunan projesinde çalıştırılmak üzere personel alım ilanları yayımlandı. Bu ilanlara göre kaynakçı, gözaltı kaynakçısı, elektrikçi, petrol ve doğalgaz mühendisi ve makine mühendisi kadrolarına personel alımı yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞEKLİ

Yayımlanan ilanlara başvurular devam ederken 27 Ekim 2021 tarihinde sona ereceği ifade edildi. Başvuru yapacak olan vatandaşlar online olarak İŞKUR resmi web adresinde e-Devlet ile giriş butonunu kullanarak giriş yapıp özgeçmiş oluşturmak sureti ile başvuru işlemlerini yapabileceklerdir. Başvurusu kabul edilen ve işe alınan kişilerin çalışma ülkesi ise Libya olacak.

NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

Libya’da ortalama maaşın 830 Euro olduğu belirtildi. İşe alınacak olan kişiler en düşük seviyeden yani asgari ücret üzerinden maaş alsalar dahi 830 Euro maaş alacaklardır. Bu doğrultu çalışanların maaşı en düşük 8 bin 540 lira olacak.

Yayımlanan ilanlar ise şöyle:

Exit mobile version