DünyaGündemSağlık

BioNTech aşısı olanları tedirgin eden araştırma!Çok kısa bir süre içerisinde..

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken, çeşitli ülkeler aşılarını vatandaşlarına yapmaya başladı. Koronavirüs aşısı kapsamında uygulanan BioNTech aşısı ile ilgili endişe veren bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonucunda BioNTech aşısının kısa bir süre içerisinde etkisini kaybettiği ortaya çıktı.

Konu ile ilgili araştırma Stanford Üniversitesi ve Emory Üniversitesi tarafından yapıldı. Araştırmanın sonucuna göre 2 doz aşı olan olanların aşı ile elde ettiği bağışıklığın kısa süre içerisinde bitti öğrenildi.

TEDİRGİN EDEN ARAŞTIRMA

BioNTech firması ve Pfizer firmasının geliştirmiş olduğu koronavirüs aşısı ile ilgili yapı8lan araştırmaların sonucu özellikle 2 doz aşı yaptıranları tedirgin etti. 2 üniversitenin ortak çalışmanın sonucunda 2 doz BıoNTech aşısı yaptıranların kısa süre içerisinde antikor seviyelerinde düşüklük kaydedildi.

KAN DEĞERLERİ İNCELENDİ

Araştırma 46 kişi üzerinde yapıldı. Sağlıklı genç ve orta yaşlı kişilerden kan örnekleri alındı. Alınan örneklerle 2.doz aşılama sonrasındaki örnekler incelendi. Araştırmayı yürüten uzman isimler konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“araştır4malarımız BıoNTech aşısının korona virüse karşı çok yüksek seviyede antikor sağladığını ortaya çıkardı. Fakat buna karşılık 7 ay içerisinde bu koruma yaklaşık 10 kat azaldı”

3 DOZ AŞI 7 AY SONRA

Aynı zamanda gönüllülerin büyük bir kısmında delta, beta ve mu gibi varyantlar ortaya çıktı. 6. Aydan sonra antikor seviyelerinde düşüklük kaydedildi. Görüşlerini paylaşan bilim insanları konuyla ilgili “Bu sonuçlar bize 2. doz aşıdan 6 ve7 ay sonra 3. doz koronavirüs aşısı olmanın varyantlara karşı korumayı sağlayabileceğini ortaya koyuyor”