DünyaGenelGündemSağlık

Tüm dünyaya kabusu yaşatacak haber yine Çin’den geldi! Koronavirüs bitmeden yeni salgın tehlikesinin adı belli oldu!

Koronavirüsün ilk olarak nereden, nasıl ortaya çıktığı ve dünyaya nasıl yayıldığı konusundaki teoriler ve açıklamalar peş peşe yapılıyor. Akıllarda hâlâ soru işareti olarak kalan bu konu, Avustralyalı ünlü gazeteci Sharri Markson’un yeni kitabında bir kere daha gündeme geldi. Virüsün Wuhan’da bir laboratuvardan sızdığını iddia eden ünlü isim, tüm dünyayı korkutacak bir haberi de paylaştı. “What Really Happened in Wuhan” (Wuhan’da Aslında Neler Oldu?) isimli kitabında tüm dünya için büyük risk taşıyan Frankenvirüs çalışmalarının da yapıldığını iddia etti.

Virüsün Wuhan Viroloji Enstitüsü’nden çıktığı iddiasını savunan kitapta Çin’in bunu gizlemek için örtbas çalışmalarına devam ettiğini öne sürdü. “Başka bir salgını önlemek için, koronavirüsün nasıl başladığını kesinlikle bilmemiz gerekiyor” diyen yazar şu ifadeleri kullandı, “Gerçek şu ki, Çin’deki laboratuvarlarda, Avustralya, İngiliz ve Amerikan laboratuvarlarıyla aynı standartlarda olmayan ve hiçbir gözetimin olmadığı tehlikeli biyolojik araştırmalar yapılıyor.”

FRANKENVİRÜS TEHLİKESİ

Bu tesiste koronavirüs dışında dünya için büyük tehlike arz eden çok riskli Frankenvirüs deneylerinin yürütüldüğünden şüpheleniliyor. Çin’e yönelik bu iddialar kapsamında herhangi bir adımda bulunmadığı için sık sık eleştirilen Dünya Sağlık Örgütü, geçtiğimiz haftalarda aldığı yeni kararla, yapılacak bir araştırma için uzmanlardan oluşan bir ekip kurmuştu.