DPB Kamudaki Açık Engelli Kontenjanını Açıkladı

 

 

DPB, ‘AÇIK ENGELLİ KONTENJANINI AÇIKLADI’

 

2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 24 Nisan 2016 tarihinde yapılırken, yarından itibaren de 2016 EKPSS kura işlemleri başlayacak. Kuraya başvuracak olan adaylar başvurularını 16 Mayıs 2016 tarihinine kadar tamamlamaları gerekir iken Devlet Personel Başkanlığı 2016 Nisan ayı verilerini açıkladı.

 

Devlet Personel Başkanlığının verilerine göre 2016 / Nisan ayı itibari ile;

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli 43.151 engelli personel istihdam ederken, 21.040 adet de açık engelli kontenjanı bulunmakta.

 

Bir başka ifade ile 2016 Nisan ayı itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelinin yarısı kadar boş engelli kontenjanı bulunmakta.

 

Engelli vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından birisi istihdam iken kamuda 21 bin boş engelli kontenjanının bulunması, önümüzdeki bir kaç ay içerisinde yapılacak olan 2016 yılının ilk Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) atamalarında yüksek sayıda kadro sayısının verilmesi gerektiğini göstermekte. Aksi halde mevcut olan açık engelli kontenjanı her dönem katlanarak artacak ve bu sorun daha da büyük bir hale gelecektir.

Exit mobile version