Hindistan’dan dünyaya yayılıyor! Koronavirüsün Kappa varyantı nedir? Belirtileri neler?

Tüm dünyayı korkunç şekilde etkisi altına alan ve insanlık adına bambaşka bir sürecin başlangıcına sebep olan koronavirüs salgını, mutasyona uğrayarak yeni varyantlarla can almaya devam ediyor. Son olarak yine Hindistan’da ortaya çıkan Kappa varyantı, tehdit edici boyutta hızla yayılıyor. Peki Kappa varyantı ne kadar tehlikeli? Belirtileri neler?

Bilim insanları tarafından Delta varyantı ile kardeş olarak nitelendirilen Kappa varyantı, Türkiye için de çok tehlikeli olan Delta ve Delta Plus varyantlarının ardından Hindistan’da ortaya çıktı. ‘Endişe verici varyant’ sınıfına konulan Kappa varyantı, çok kısa sürede kendini yüksek ateş ve nefes alıp vermede zorluk gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Koronavirüsün diğer türleri gibi, bağışıklık sistemi zayıf kişilerde öldürücülük oranı çok daha yüksektir.

Alfa varyantı, Delta varyantı, Delta Plus varyantı, Lambda varyantı, Gamma varyantı ve Mu varyantı’nın ardından ortaya çıkan Kappa varyantı, dünya için yeni bir salgın tehdidi oluşturuyor. Delta varyantı gibi bulaşıcılığı çok yüksek olan bu varyant ülkemizde henüz görülmedi, ancak aşılamanın yeterli düzeyde yapılmaması ve kişisel önlemlerin de gevşetilmesiyle uzmanlar yeni varyantların ülkemizde yayılabileceğinin altını çiziyorlar.

Exit mobile version