BioNTech aşısı ile ilgili flaş açıklama! ‘Her sene aşı olmak gerekebilir’

ABD televizyon kanalı CNBC’ye konuşan BioNTech‘in kurucu ortaklarından ve şirketin Tıptan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Türeci, salgının gidişatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türeci aşılama için de, “Salgının gidişatı için daha fazla veriye ihtiyaç var fakat gelecek her 12 ayda ya da her 18 ayda bir koronavirüs aşısı yapılabileceğini öngörüyorum” dedi.

Yeni oluşan varyantlarla ilgili de konuşan Türeci, üçüncü dozun etkisini de vurguladı:

“BioNTech olarak sürekli bu yeni oluşan varyantları değerlendiriyoruz ve daha fazlası da gelecek. Şu an aktif olan varyantlar için üçüncü doz koronavirüs aşısı bağışıklık tepkisini tekrar yükseltiyor ve koruma sağlıyor.”

HER YIL AŞI OLMAK GEREKEBİLİR

Sürekli denetleyici kurum ve kuruluşlarla çalıştıklarını ve yeni varyantlara göre hazırlıklı ve hızlı olmak gibi öncelikleri olduğunu dile getiren Türeci, “Salgının gidişatı için daha fazla veriye ihtiyaç var fakat gelecek her 12 ayda ya da her 18 ayda bir koronavirüs aşısı yapılabileceğini öngörüyorum” ifadesini kullandı.

‘VİRÜS HEP BİZİMLE OLACAK’

“Dünya koronavirüs korkusuyla yaşamamalı. Covid-19 yönetilebilir hale gelecek. Şu an halihazırda koronavirüs daha yönetilebilir hale geldi. Buna rağmen yeni normale dönmemiz gerekecek. Çünkü bu virüs yıllarca bizimle birlikte olacak” diyen Türeci, virüsle yaşamaya alışmamış gerektiğini de sözlerine ekledi.

Exit mobile version