BelediyelerGenelGündem

Yasak haberleri peş peşe geliyor! Bir ilimizde daha koronavirüs kapsamında yasak kararı alındı

Artan vaka sayıları sonrasında bazı il valilikleri yeni koronavirüs yasaklarını gündeme getiriyorlar. Son koronavirüs yasağı ise Van’dan geldi. İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında toplanarak, pandemi ile ilgili değerlendirme yapıp yeni bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda artık taziyelerde yemek ikramı yapılmayacak.

YEMEK İKRAMLARI YASAKLANDI

Valilik Ali Paşa toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı, İl Tarım Orman Müdürü İbrahim Görentaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Müftü Yardımcısı Sacit Emiri, Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Yaviç, Eczacı Odası Başkanı Fikret Baransel, Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer, Büyük Şehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkan Vekili Sedat Ünal katıldı. Toplantı ardından alınan kararları açıklayan Vali Mehmet Emin Bilmez, koronavirüs vaka sayısı bakımından Van’ın Türkiye ortalamalarına göre iyi olduğunu söyledi. Ancak aşı bakımından Van’ın oranının istenilen seviyede olmadığına dikkat çekerek, bu oranın yükseltilmesi için her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti. Havaların soğumasıyla birlikte taziye yemeklerinin kapalı alanlarda yapıldığını vurgulayan Vali Bilmez, taziyelerde yemek ikramının alınan hıfzıssıhha kararıyla koronavirüs önlemleri kapsamında yasaklandığını söyledi.

Vali Bilmez alınan kararı şu sözlerle ifade etti:

“Taziyelerde çay ve su ikramı olabilecek. Ancak yemek yasak. Güvenlik güçlerimiz özellikle öğlen saatlerinde taziye denetimi yapacak. Uyarılara rağmen uymayanlara cezai ve adli işlem yapılacak. Bu konuda da vatandaşlarımızın duyarlı davranmasını bekliyoruz. Bu aylarda düğün sayısının azalması da bizim için önemli bir avantaj. Ancak biz vatandaşlarımızdan düğünlerde mesafe, maske, hijyen ve kişi sayısına dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.