Sağlık Bakanı Koca’dan tam kapanma açıklaması: Resmen duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamalarında kapanma hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Konu hakkında Bakan Koca açıklamalarında aşının yaygınlaşması ile birlikte artık üniversiteler dahil okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlı olduklarını belirtti.

KAYIPLAR BENZER ŞEKİLDE YÜKSEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarını yazılı olarak yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Son 3 haftayı içine alan dönemde artan hareketlilik ile birlikte vaka sayılarında yaşanan artış, kontrolü güç sınırlara yaklaşıyor. Salgının başladığı günden bu yana bildiğimiz üzere hastalığı kapan bir kişi yaklaşık 3 kişiye bulaştırıyor. Bu durum salgının kontrol altına alınmasını güçleştirmeye devam ediyor. Kayıplarımız benzer şekilde yüksek seyrediyor”

Okulların, salgının seyri açısından yakın takibini yaptıkları özel bir alan olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında yüz yüze eğitimin olumlu şekilde devam ettiğini belirtti. Ayrıca endişeye mahal verecek durum olmadığını belirten Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

ASLA KAPANMAYAN KURUMLAR

“Bilim Kurulumuz, yaygın aşılamadan önce en son kapananın tüm derecelerde okullar olmasını en erken açılanın ise yine okullar olmasını ısrarla belirtmişti, aşının yaygınlaşması ile birlikte artık okulların en son kapanan değil, asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıdır. Eğitimin süreleri, günlere dağılımı, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gerekirse hafta sonları da eğitim yapılması dahil tüm alternatiflerin uygulanması konusunda kararlıdır. Bölgesel olarak gerekmesi halinde il hıfzıssıhha kararı ile tüm tedbirlerin hayata geçirilerek, tüm derecelerde okulların açık kalmasında ısrarcıdr”

Exit mobile version