Bilim, TeknolojiDünyaGenelGündemSağlık

Koronavirüs aşısında flaş gelişme! 3. dozda dört kat artış görüldü…

Tüm dünya koronavirüsle topyekün mücadele halindeyken diğer yandan koronavirüs aşıları ile ilgili yapılan çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Son olarak İsrail’de yapılan bir çalışma, koronavirüs aşıları grubunda olan mRNA aşıları ile ilgili flaş bir gerçeği ortaya koydu. Çalışmalara göre, 3. doz koronavirüs aşısı, bulaş ve ağır hastalık riskini ciddi şekilde düşürüyor. 3. doz aşı, 2. doza kıyasla bireye 4 kat daha fazla koruma sağlıyor.

BIONTECH AŞISI ARAŞTIRILDI

İsrail’de 60 yaş ve üzeri kişilerde üzerinde yapılan çalışmada, Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının 3. dozunun virüsün bulaşması ve ağır hastalık riskine karşı ilk iki doza göre çok daha fazla koruma sağladığı belirtildi. Araştırmalarda, 3. dozun hastalığın ağırlaşmasına ve hastaneye yatma riskine karşı 5-6 kat daha fazla koruma sağladığı aktarıldı.

ABD’de yapılan bir araştırmada ise La Jolla İmmünoloji Enstitüsü’nün Kaliforniya’daki Enfeksiyon Hastalıkları ve Aşı Araştırmaları Merkezi’nde görev yapan virolog profesör Shane Crotty, “3. doz aşı kesinlikle yardımcı olacaktır” diyerek, tamamen aşılanmış sağlıklı yetişkinlerde Moderna ve Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının 3. dozunun antikor seviyelerini en yüksek seviyeye taşıyacağını da belirtti.