GenelDünyaGündemİş İlanları

Kanada’ya yüz binlerce yeni göçmen alınacak! Yıl sonuna kadar devam ediyor…

Geçtiğimiz aylarda “Her şeye rağmen, Kanada göçmenlik konusunda dünyaya liderlik etmeye devam ediyor. Bu yıl 401 bin yeni daimi sakini kabul etme taahhüdümüzü yerine getireceğiz. İşler doğru yönde ilerliyor” diyen Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Marco Mendicino’nun bu açıklamasının ardından yurt dışında çalışmak ve yaşamını orada sürdürmek isteyenler Kanada‘daki iş imkanlarını araştırmaya başladı. Hükümet, salgın nedeniyle kapalı olan sınırlar engelini aşmak için de sağlık, tarım, inşaat ve dağıtım hizmetleri gibi mesleklerde çalışan 90 binden fazla mezun öğrenciye ve geçici yabancı işçiye daimi ikamet statüsü verileceğini duyurmuştu. Peki Kanada‘ya en çok hangi mesleklerden alım yapılıyor? Kanada‘da asgari ücret ne kadar? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Kuzey Amerika kıtasının en büyük ülkesi olan Kanada, aynı zamanda dünyanın yaşam standartları en iyi ülkeleri arasında geçiyor. Anayasal monarşi ile yönetilen ülkede bireye verilen hak ve özgürlüklerin de kapsamı çok geniş. Ayrıca Kanada iş gücü açığını kapatmak amacıyla ülkenin kapılarını göçmenlere sık sık açıyor. Kanada göçmenlik başvuruları ise Kanada Hükümetinin oluşturduğu Express Entry online sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki göçmen olarak gitmek için en çok hangi mesleklerden alım yapılıyor?

ALIM YAPILAN MESLEK GRUPLARI

Kanada’daki istihdam açığının kapatılması için en çok alım yapılan meslek grupları aşağıdaki şekildedir:

Yer ve deniz bilimcileri
İnşaat mühendisi
Makine mühendisi
Kimya mühendisi
Maden mühendisi
Petrol mühendisi
Jeolojik mühendis
Bilgisayar mühendisi
Kadastro memuru
Bilgisayar programcısı
Fizyoterapist
Terapist
Meslek tedavi uzmanı
Sağlık güvenliği uzmanı
Odyolog
Tıbbi radyasyon uzmanı
Telekomünikasyon mesleklerinin tümü
Müteahhit
Marangoz
Denetçi
Orman makineleri operatörleri
Su tesisatçısı
Elektrik tesisatçısı
Gaz tesisatçısı
Vinç operatörü
Taş ocağı ve maden işçileri
Elektrik mühendisi
Demirci
Kaynakçı
Uçak müfettişi
Uzay mühendisi
Yatırım analisti
Mühendis idarecileri
Şantiye çalışanları
Bilgisayar programcısı
İnşaat denetçisi
Tamirci
Makine teknisyeni.

KANADA’DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Kanada’da resmi olarak belirlenmiş bir asgari ücret tutarı bulunmuyor. Eyaletlerle yönetildiği için her eyalette değişen oranda tutarlar mevcut. En yüksek asgari ücret ise saatlik 14 Dolar ile Ontario eyaletidir. Günde 8 saat çalışan bir işçi 112 Dolar kazanabiliyor. Bu da Türk Lirası ile günlük 994.96 TL’ye denk düşüyor.

2 Yorum

    1. kardeş öğrenirsen bende yapmak istiyorum banada söylermisin 5419094557