Ziraat Bankası geri ödemesiz 8 bin 600 lira geçim desteği veriyor

Ziraat Bankasından çok önemli bir duyuru yayımlandı ve hiç evlenmemiş olanlara 8 bin lira destek verileceği ifade edildi. Yayımlanan duyuruda hesap açan vatandaşlara geri ödemesiz 8 bin 693 liraya varan ödeme yapılacağı belirtildi. Bu ödemeden yararlanmak için 3 yıl boyunca bankaya düzenli para yatırılması gerektiği bildirildi.

KARŞILIKSIZ 8 BİN LİRA

Kamu bankası tarafından yapılan açıklamada bankada hesap açıp 3 yıl boyunca düzenli para yatıran vatandaşlara karşılıksız olarak 8 bin 693 liraya varan ödeme yapıldığı bildirildi. 24 yaşını doldurmamış ve hiç evlenmemiş tüm Türk vatandaşları/veya 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. Maddesi kapsamına giren kişilere çeyiz hesabından yararlanma fırsatı sunuluyor.

ŞARTLAR BELİRLENDİ

Bu hesaba katılıp ve destek almak isteyenlerde bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlar ise şöyle belirtildi:

24 yaşını doldurmamış ve daha önce evlilik yapmamış Türk vatandaşı veya 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. Maddesi kapsamında olanlar,

Evlilik tarihinden önce en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapanlar,

27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle başvuranlar devlet katkısından yararlanabilecektir.

Düzenli ödemelerin aksatılması durumunda devlet katkısı kazanma hakkı elde edilemeyecektir.

YATIRILACAK EN AZ VE EN FAZLA TUTAR

Katılımcı ödemelerini en az 36 ay boyunca düzenli olarak yapması beklendiği belirtildi. Ayrıca düzenli ödemelere ilişkin 2021 yılı alt sınır 207 lira üst sınır ise 2 in 76 lira olarak belirlendi.

Exit mobile version