DünyaGenelGündemSağlık

Flaş gelişme! Koronavirüse karşı en etkili ilaç ortaya çıktı

Dünya genelinde koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken, Amerika merkezli ilaç şirketi Gilead Sciences müjdeli haberi paylaştı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından da onaylanan bir ilacın koronavirüsle mücadelede en etkili yöntem olabileceği ortaya çıktı.

Remdesivir olarak bilinen antiviral ilacın erken verildiğinde yüksek riskli Kovid-19 hastalarında hastaneye yatış riskini yüzde 87 oranında azalttığı tespit edildi. Yapılan raştırmada yer alan Dr. Robert L. Gottlieb:

“Antiviral ilaçlar, hastalık seyrinde erken kullanıldığında maksimum fayda sağlar. Geçen yaz, klinik çalışmalardan elde edilen veriler, COVID-19 ile hastaneye yatırılan hastalarda Remdesivir’in faydasını gösterdi. Bu son veriler, Remdesivir’in yüksek düzeyde yardımcı olma potansiyelini gösteriyor” dedi.

ABD’de salgın konusunda en yetkili isim olarak adlandırılan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci de Remdesivir’in Kovid-19 tedavisinde başarılı olduğunu söylemişti.

REMDESİVİR NE İŞE YARAR?

Antiviral ilaç grubunda olan Remdesivir diğer birçok antiviralde olduğu gibi virüse direkt etki eder. Hücrede oluşan virüs yükünü azaltarak, hastalığa yanıt olarak gelişen hasarın başlamasını ya da başlayan hasarın devam etmesini önleyerek tedavi sağlar.