Bilim, TeknolojiDünyaGenelGündemSağlık

Dünya Sağlık Örgütü: “Ölenlerin yüzde 99’u aşısız”

Koronavirüsten tam anlamıyla kurtuluşun yalnızca toplumsal bağışıklıkla sağlanabileceği bir gerçek. Ancak dünyada aşıya karşı olan bir kesim olduğu da aşikâr. Pandemi sürecinin başlangıcından beri koronavirüs kapsamında yapılan çalışmalar ve açıklamalarla gündeme gelen Dünya Sağlık Örgütü, bu defa da aşı olmayanlara yönelik bir açıklamada bulundu. DSÖ sözcüsü Margaret Harris, aşı karşıtlarına tepkisini dile getirerek, “Bir aşıya erişiminiz varsa bunun harika bir hediye olduğunu anlayın. Bu bir ayrıcalıktır” dedi.

Margaret Harris, yeni tip koronavirüs aşısına karşı çıkan insanların sosyal medya yerine güvenilir kaynaklardan bilgi alması gerektiğini vurguladı ve salgın nedeniyle ölenlerin yüzde 99’unun kovid aşısı olmayan kişiler olduğunu açıkladı.

Aşıların, hastaneye yatışları, ağır hastalıkları ve ölümü önlemek için tasarlandıklarını belirten Harris, “Dolayısıyla bunu çok iyi yapıyorlar. Nüfusa baktığımızda, ne yazık ki hastanede yatanların, daha da üzücü bir şekilde ölenlerin, aşı kapsamı çok yüksek olan ülkelerde bile büyük çoğunluğu yüzde 99’u aşısız. Biliyorsunuz sürekli aşıya erişimi olmayan pek çok ülke olduğunu söylüyordum. Bir aşıya erişiminiz varsa, bunun harika bir hediye olduğunu anlayın. Bu büyük bir ayrıcalıktır” diye konuştu.