Fransa’dan aşı olmayan çalışanlara yönelik flaş adım! Maaş alamayacaklar…

Avrupa ülkelerinin aşılamaya teşvik amaçlı yürürlüğe koyduğu uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Fransa yönetiminin aldığı flaş kararla, aşı olmayan sağlık çalışanlarına yönelik maaş kesintisi adımı atıldı. Bu adıma göre, aşı olmayı reddeden çalışanların iş sözleşmeleri ve maaşları askıya alınacak. İşte tüm detaylar…

BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLADI

Bugünden itibaren yürürlüğe giren uygulamayla, doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar, ambulans personeli, hastane ve huzurevi personelleri dahil tüm sağlık çalışanları ve itfaiyeciler işlerine devam edebilmek için en az bir doz Covid-19 aşısı yaptırmak zorunda olacak. Aşı olmayı reddeden çalışanların ise iş sözleşmeleri ve maaşları askıya alınabilecek.

Diğer yandan, aşı yükümlülüğünü ihlal etmesi durumunda sağlık kurumlarına 9 bin Euro’ya kadar para cezası ve yetkililere bir yıla kadar hapis cezası verilebileceği bildirildi.

AŞI BAŞKA HANGİ ÜLKELERDE ZORUNLU?

İngiltere: İngiltere’de Ekim ayından itibaren bakım evi çalışanlarının korona virüsü aşısı yaptırması zorunlu olacak. Gece kulüpleri ve kalabalıkların gittiği diğer eğlence mekanlarında da Eylül sonundan itibaren müşterilerin iki doz aşı yaptırdıklarını beyan etmesi gerekecek.

Yunanistan: Yunanistan’da bakım evi personeline ve sağlık çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi. 16 Temmuz’dan beri de sinema, tiyatro, bar ve spor salonları gibi kapalı yerlere sadece aşılı kişilerin girişine izin veriliyor.

İtalya: İtalya Bakanlar Kurulu, 6 Ağustos’tan itibaren restoranların kapalı kısımları, stadyumlar, spor salonları, eğlence parkları, sinemalar, tiyatrolar, gösteriler ve müzelere girebilmek için Covid sertifikası şartı getirdi. Sertifika, en az bir doz aşı yaptıranlara, son altı ayda Covid-19 geçirenlere ve son iki günde yapılmış test sonucu negatif olanlara verilecek.

Malta: Malta, aşı olmayan ziyaretçileri kabul etmeme kararı alan ilk Avrupa Birliği ülkesi oldu. Temmuz ayında açıklanan kararla, 12 yaşın üzerinde olup iki doz aşı yaptırmamış olanlar Malta’ya giremiyor.

Exit mobile version