Sinovac aşısı olanlar dikkat! Delta varyantı şok etkisi yarattı!

BioNTech ve Sinovac aşılarından hangisinin koronavirüse karşı daha etkili olduğu çalışmalarla ortaya konulurken, iki doz Sinovac aşısı olan ve Gaziantep’te hemşire olarak görev alan Zeynep Özdemir isimli vatandaş Delta varyantına yakalandı. Şu anda tedavi altında olan genç hemşire, “Ben üçüncü aşımı olmuş olsaydım belki de Kovid-19’a yakalanmazdım” dedi.

23 yaşındaki genç hemşire, gençlerin de virüse yakalanabildiğinin en net örneği oldu. İki doz Sinovac aşısı olan Özdemir, 3. doz aşıyı olmadığı için pişmanlığını dile getirdi:

“Servisteki ilk nöbetimde Kovid-19’a yakalandım. İki Sinovac aşısını yaptırdım ama üçüncü aşımı yaptıramadım. Yoğun çalışma temposundan dolayı vakit bulup aşımı yaptıramadım. Belki de yoğunluk nedeniyle zaman ayıramadığımı düşünüyordum. Bu arada Delta varyantlıyım. Hastanede şu an tedavi görüyorum. Gerçekten aşı çok önemli. Ben üçüncü aşımı olmuş olsaydım belki de Kovid-19’a yakalanmazdım.”

Öte yandan, iki doz Sinovac yerine iki doz BioNTech aşısının etkinliğinin daha çok olduğu biliniyor. Araştırmalar, iki doz BioNTech aşısı olanların, koronavirüse karşı yüzde 88 oranında bağışıklık kazandığını belirtiyorlar.

Exit mobile version