Vatandaşlara 1100 TL pandemi destek ödemesi! İşte başvuru ve başvuru sorgulama ekranı

Eylül ayının ortasına gelinmesi ile birlikte 1100 TL pandemi destek ödemeleri vatandaşlar tarafından hala araştırılmaya devam ediliyor. İlk etapta 1000 TL olarak belirlenen destek ödemeleri üçüncü faz ödeme döneminde 1100 TL olarak belirlendi. Peki bu destekten faydalanmak için başvurular nasıl yapılacak? Başvurular hakkındaki tüm detayları kamupersoneli.net olarak haberimizin devamında okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

ÖDEME 1100 TL’YE ÇIKTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından e-devlet başvurularında banka hesabı olan veya PTT Kart’ı olan 1,2 milyon haneye 1100 TL tutarındaki destek ödemelerinin yapıldığı duyurulmuştu.

Bu destek için başvuru yapan vatandaşlar başvurularının hangi durumda olduğunu öğrenmek için e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Sosyal Yardım Sorgula” başlıklı kısmından sorgulama yapabileceklerdir.

SONUÇLAR NASIL SORGULANACAK?

İhtiyaç sahibi aileler 1100 TL yardım başvurusunun ne zaman verileceğini merak ediyor. Söz konusu ödemelerin başvuru sonuçları henüz kesinleşmedi. Sonuçların açıklandığı haberinin gelmesinin ardından vatandaşlar e-Devlet sayfasından “Başvurular Listesi” kısmına tıklayıp 1100 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçlarını görüntüleyebilecek.

BAŞVURU DETAYLARI

Konu ile ilgili olarak 1100 TL pandemi destek başvuruları hakkında da detaylar araştırılıyor. Vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir. Üçüncü faz destek başvuruları TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre yapılıyor. Bu doğrultuda TC kimlik numarasının son hanesine göre başvuru günleri ise şöyle:

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

Bununla birlikte hafta sonları herhangi bir sınırlama olmadan başvuru yapılabiliyor.

PANDEMİ DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek için belirlenen şartlar da açıklandı. Bu şartlar ise şöyle oldu:

Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

Pandemi destek ödemeleri hakkında herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Exit mobile version