Koronavirüs aşısı ile ilgili çok önemli açıklama geldi!

Dünya Sağlık Örgütü tarafından koronavirüs aşısı ile ilgili çok önemli bir açıklama geldi. DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge tarafından yapılan açıklamada daha önceden çift aşıda yüzde 70 oranına ulaşılması halinde pandeminin biteceği belirtilmişti.

Kluge açıklamasında aşıların pandemiyi sonlandırmayacağı ve salgın karşısında yeni aşı stratejilerinin geliştirilmesi konusunda uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz aylarda ilk olarak Hindistan’da daha sonra da dünyanın çeşitli yerlerinde görülen delta varyantı tüm dünyada salgının seyrini değiştirdi. Delta, şu anda Dünya Sağlık Örgütü’nün de gündeminde bulunuyor.

Varyantların her geçen gün vakaların artmasına neden olması sebebiyle Dr. Hans Kluge’de aşıya karşı görüşlerini değiştirmesine neden oldu.

Daha önceden yüzde 70 oranında aşılamaya ulaşılması halinde pandeminin sona ereceğini söyleyen uzman isim şu anda aşının salgını bitirmeyeceğini söyledi.

5 MİLYON DOZU GEÇTİ

Aynı zamanda dünya genelinde koronavirüse karşı uygulanan aşılama miktarının 5 milyonu geçtiği ifade ediliyor. Salgında vakaların toplam sayısı 224 milyon 900 bine, hayatını kaybeden kişilerin sayısı 4 milyon 635 bine ve genel olarak iyileşenlerin sayısının 201 milyon 475’e ulaşıldığı açıklandı.

 

Exit mobile version