Ida Kasırgası yıktı geçti! Can kaybı sayısı 26’ya yükseldi

Geçtiğimiz hafta ABD’nin Louisiana eyaletini vuran Ida Kasırgası‘nda 11 kişi daha hayatını kaybetti. Eyaletin New Orleans kenti sağlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ida Kasırgası dolayısıyla bölgede hayatını kaybedenlerin sayısı bu 11 kişiyle 26’ya yükselmiş oldu.

Yeni ölümlerinin çoğunun, elektrik başta olmak üzere hala birçok temel ihtiyaçtan mahrum kalan ve aşırı sıcağa dayanamayan yaşlılar arasında olduğu kaydedildi. Kasırgadan iki gün sonra uygulanmaya başlanan 20.00 – 06.00 arası sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ifade edilirken Louisiana genelinde yaklaşık 342 bin insanın hala elektrikten yoksun olduğu, okulları tahrip olan 250 bin öğrencinin de sınıflara dönemediği bilgisi paylaşıldı.

Kategori 4 şiddetindeki İda Kasırgası’nın 29 Ağustos’ta 240 kilometreden fazla hızla vurduğu Louisiana eyaleti ile Mississippi ve Alabama’da ilk belirlemelere göre 4 kişi ölmüş, ilerleyen günlerde bu rakam 15’e yükselmişti.

ABD’nin güney kıyılarına ulaşan ve Louisiana eyaletinde etkisini gösteren Ida Kasırgası, 240 km hızla ABD anakarasını vuran en güçlü beşinci kasırga olarak tarihe geçti. Kasırga nedeniyle eyalette 1 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı. Bu sorunun haftalarca sürebileceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version