Teknoloji

Denenmesi Gereken En İyi Online Video Düzenleme Programları

Video içeriği katlanarak siber alanı ele geçirdi ve içeriği tüketme şeklimizi değiştirdi. Hemen hemen her çevrimiçi platform, video içeriğini yıldırım hızında oluşturmamızı sağlıyor. Video kavramsallaştırma ve video oluşturmanın sıkıcı olduğu yaygın efsanenin aksine, çeşitli çevrimiçi video editörler sayesinde süreç eskisinden çok daha kolay hale getirildi. Çevrimiçi video düzenleyiciler, uyumluluk sorunları nedeniyle büyük boyutlu yazılımları indirmeye gerek kalmadan işletim sistemlerinde kullanılabilir.

Çevrimiçi video editörleri kullanmanın diğer bir avantajı, video oluşturma veya düzenleme için özel bir makineye veya sisteme sahip olma ihtiyacını ortadan kaldırarak bunları farklı cihazlarda kullanabilmenizdir.

İşte ihtiyacınız olan en iyi çevrimiçi video editörlerin bir listesi:

  1. InVideo

InVideo, şüphesiz en iyi ve en popüler çevrimiçi video düzenleme programlarından biridir. InVideo, seçtiğiniz bir şablonla başlamanıza olanak tanır. InVideo’da bulunan binlerce şablon arasından seçim yapabilirsiniz. Bu şablonlar ihtiyacınıza göre düzenlenebilir. En iyi yanı, iStock, Shutterstock, Pixabay, Pexels ve çok daha fazlası gibi çeşitli kaynaklardan 9 milyondan fazla medyaya aynı çevrimiçi video düzenleyicide erişim sağlamaktır.

Videoları tamamladıktan sonra doğrudan yükleyebilir ve tek seferde sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. Ayrıca, mükemmel şekilde oluşturulmuş videolarınıza seslendirme ve müzik ekleyerek, video içeriğinizi tüketiciler için ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Ek avantaj, sıfırdan içerik oluşturmadan 70’den fazla dilde videolar oluşturabilmenizdir. Ayrıca, içeriğinizi hızla hayata geçiren tek tıklamalı animasyondan da yararlanabilirsiniz. Logonuzu veya telif haklarınızı ön ayarlara kaydedin ve her yeni video oluşturduğunuzda tek tıklamayla ekleyin.

  1. ClipChamp

ClipChamp mutlaka denenmesi gereken popüler çevrimiçi video editörlerden biridir. Basit bir kullanıcı arayüzüne sahiptir ve herkes tarafından kullanılabilir. Beş dakikalık bir video için 480p‘lik kaliteli çözünürlükle, çektiğiniz videoları yükleyebilir veya anında video çekmek için web kamerasını kullanabilirsiniz. Kırpma, kırpma, döndürme, çevirme ve renk ayarlama gibi kullanışlı özelliklerle videolarınızı dakikalar içinde düzenleyebilirsiniz.

Özelleştirilebilir video şablonları kullanırken logolarınızı ekleyebilir, metni düzenleyebilir, çok çeşitli renk ve yazı tipleri arasından seçim yapabilirsiniz. Sürükle ve bırak seçenekleriyle, video düzenlemenin teknik yönü ile zaman kaybetmeden video oluşturmak kolaydır.

 

  1. Adobe Spark

Adobe Spark, video düzenleme için yaygın bir yazılımdır. Ancak, çevrimiçi bir sürümü de mevcuttur. Hareket halindeyken videoları düzenleyebilir ve yayınlayabilir ve bunları herhangi bir dijital hedefte paylaşabilirsiniz. Anlatacak bir hikayeniz, etkileyeceğiniz bir kitleniz veya etkileyeceğiniz bir kitleniz olsun, Adobe Spark, temalı kitaplığından mükemmel videolar oluşturmanıza olanak vererek zamandan ve emekten tasarruf etmenizi sağlar. 

Kitaplık temaları, mükemmel şablonu seçmenize olanak tanıyan yazı tipleri, animasyon ve renk şemaları gibi özelliklerle önceden yüklenmiş olarak gelir. Bir tıklamayla metin ve müzik eklemek, video içeriğinizi daha ilgi çekici hale getirir. Videonuz hazır olduğunda, indirebilir ve çeşitli sosyal medya kanallarında paylaşabilirsiniz.

 

  1. WeVideo

Kısa sürede profesyonel videolar oluşturmak istiyorsanız WeVideo, göz atmanız gereken çevrimiçi bir video düzenleyicidir. WeVideo’nun öne çıkan özelliği, yeşil ekran seçeneğini, talep ettiği büyük paralar olmadan kullanabilmenizdir. Her platform için mükemmel videoyu oluşturmak için mevcut çok çeşitli formatlar arasından seçim yapabilirsiniz. 

Telif hakkı ve kaynak seçimi konusunda endişelenmeden stok kitaplığından medya seçebilirsiniz. Hareket halindeyken video çekebilirsiniz: WeVideo, cihazlar ve işletim sistemleri arasında uyumludur. Bulut tabanlı çevrimiçi video düzenleyici, medyanız ve oluşturulan içeriğiniz için sınırsız depolama alanına erişmenizi sağlar. Video içeriğinizi oluşturduktan sonra, çeşitli sosyal medya platformlarında doğrudan paylaşarak hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.

 

  1. Fastreel by Movavi

Fastreel by Movavi, teknik uzmanlık gerektirmeyen, kullanımı kolay bir çevrimiçi video düzenleyicidir. Yeni videoda kullanmak istediğiniz video ve resimleri seçmelisiniz. Toplam 500 MB’lık genişletilmiş MOV, MP4, PNG, JPEG, MKV, WMV, AVI ve GIF dosyalarını ekleyebilirsiniz. Bu size çalışmak için birçok seçenek sunar. Birkaç tıklamayla, oluşturmak istediğiniz video türüne göre istediğiniz geçişi ekleyebilirsiniz. Ses parçanızı ekleyebilir veya dahili kitaplıktan mükemmel sesi seçebilirsiniz. Videonuzu mükemmel bir şekilde hazırladıktan sonra, herhangi bir sosyal medya platformunda paylaşabilir ve kitlenizin ilgisini çekmeye hazırlanabilirsiniz.