KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlıyor? Kayıtlar nasıl yapılıyor?

Öğrencilere aylık uygun fiyatlarla konaklama ve öğün imkanı sunan Kredi ve Yurtlar Kurumu, aynı zamanda belirli tutarlarda öğrenim kredisi veya geri ödemesiz burs da sağlıyor. Üniversite tercih işlemlerini bitiren milyonlarca öğrenci de şimdi KYK yurt ve burs başvuru tarihinin ne zaman olduğunu merak ediyor. Peki 2021 başvuru tarihi açıklandı mı? Kayıtlar nasıl olacak?

Geçen sene pandemi nedeniyle yurt başvurularını açmayan KYK’nın bu sene üniversite tercih sonuçları açıklandığında yurt başvurularını da açması bekleniyor. Burs ve kredi başvuruları ise Kasım ayında alınmaya başlanmıştı. Bu sene burs ve kredi başvurularının yine aynı tarihlerde alınması öngörülüyor.

KAYITLAR E-DEVLETTEN ALINACAK

Burs/kredi ve yurt hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler e-Devlet üzerinden başvuruda bulunacaklar. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

KREDİ BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler burstan yararlanabiliyor.

Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamıyor.

Exit mobile version