Kabil’de gecenin bilançosu: Bombalı saldırılarda 85 kişi can verdi

Taliban’ın Afganistan kontrolünü ele geçirmesinin ardından tahliyeler de sürüyor. İnsanların akın ettiği Kabil Havalimanı’nın yakınlarında ise dün akşam saatlerinde çifte patlama meydana geldi. İlerleyen saatlerde de başkent Kabil‘de üçüncü bir patlama gerçekleşti. Görgü tanıkları başkentte toplamda altı patlama meydana geldiğini aktardı.

Afganistan’ın başkenti Kabil, dün akşam saatlerinde patlamalarla korkutucu anlar yaşadı. Başkent Kabil’deki havalimanının çevresinde art arda patlamalar meydana geldi. BBC’nin haberine göre, terör saldırılarında 13’ü ABD askeri olmak üzere en az 85 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi ise yaralandı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, Kabil Havalimanı’ndaki saldırıda ölen Amerikan askeri sayısının 13 olduğunu açıkladı. Ardından Urban, yaralı sayısının 18’e çıktığını ve yaralıların cerrahi birimlerle donatılmış özel bir C-17 tahliye uçağı ile Afganistan’dan çıkarıldığını kaydetti.

Bir Taliban yetkilisi ise ölenlerden 28’inin örgüt militanı olduğunu belirtti.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Taliban’ın hızlı şekilde yönetimi ele geçirdiği Afganistan’da gerginlik sürerken düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgüt, saldırıyı düzenlediği öne sürülen militanın fotoğrafını yayınlayarak eyleme yönelik bilgiler paylaştı.

Bildiride, militanın ABD askerlerinin 5 metre yakınında eylemi gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Exit mobile version