Bilim, TeknolojiGenel

Instagram’ın sevilen özelliği kaldırılıyor! Bakın yerine ne gelecek…

Yaklaşık 1 milyar kullanıcısı olan dev sosyal medya platformu Instagram‘da bir devir sona eriyor. Birçok kullanıcının severek paylaşım yaptığı ‘Story (Hikaye)’ kısmından çok sevilen özellik kaldırılıyor ve bakın yerine ne geliyor…

TechCrunch’ta yayımlanan habere göre Instagram, hikayeler kısmındaki Swipe Up yani Yukarı Kaydır özelliğini, 30 Ağustos’tan itibaren devre dışı bırakıyor. Yerine ise Bağlantı Etiketleri kullanımda olacak.

Yukarı Kaydır özelliği, işletmelere ve yüksek profilli içerik oluşturuculara, hikayelerinin izleyicilerini bir ürün hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri bir internet sitesine yönlendirmek için sağlanan bir özellikti.

Kullanıcılar artık bu sitelere sayfayı yukarı kaydırarak değil, hikaye içine eklenen bağlantı etiketleriyle ulaşacaklar.

Haziran ayından beri test edilen bu yeni özellik, Ağustos ayının sonundan itibaren geniş çaplı olarak kullanıma sunulacak.

Kullanıma girecek etiketler, profil sahibi tarafından özelleştirilebilecek. Ayrıca hikayeyi izleyen kişiler bağlantı etiketi olan hikayelere yanıt da verebilecekler. Yukarı kaydır özelliğinde hikayeyi izleyen kişilerin yanıt vermesi söz konusu değildi.