Aşı araştırmaları sürüyor: Üçüncü dozla ilgili dikkat çeken gelişme!

Üçüncü doz aşı uygulamasına geçen ülkelerden biri olan İsrail’de Sağlık Bakanlığı, aşı ile ilgili önemli bir gelişmeyi ortaya koydu. Çalışmalara göre, üçüncü doz koronavirüs aşısı, bulaş ve ağır hastalık riskini ciddi şekilde düşürüyor. Üçüncü doz aşı, iki doza kıyasla 4 kat daha fazla koruma sağlıyor.

Bilim insanları ve araştırmacılar, aşının etkinliğine dair çalışmalar yapmaya devam ediyor. Delta varyantının yüksek bulaş oranına karşı üçüncü doz uygulamasına geçen İsrail tarafından da üçüncü doz aşının koruma oranına yönelik bir açıklama geldi.

İsrail’de açıklanan yeni verilere göre, üçüncü doz koronavirüs aşısının bulaş ve ağır hastalık riskini ciddi şekilde düşürdüğü bildirildi.

PFIZER-BIONTECH AŞISI ARAŞTIRILDI

İsrail’de 60 yaş ve üzeri kişilerde üzerinde yapılan çalışmada, Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının üçüncü dozunun virüsün bulaşması ve ağır hastalık riskine karşı ilk iki doza göre çok daha fazla koruma sağladığı belirtildi.

Araştırmalarda, üçüncü dozun, hastalığın ağırlaşmasına ve hastaneye yatma riskine karşı 5-6 kat daha fazla koruma sağladığı aktarıldı. ABD’de yapılan araştırmada ise La Jolla İmmünoloji Enstitüsü’nün Kaliforniya’daki Enfeksiyon Hastalıkları ve Aşı Araştırmaları Merkezi’nde görev yapan virolog profesör Shane Crotty, “Üçüncü doz aşı kesinlikle yardımcı olacaktır” dedi. Crotty, tamamen aşılanmış sağlıklı yetişkinlerde Moderna ve Pfizer-BioNTech corona virüs aşısının üçüncü dozunun antikor seviyelerini en yükseklere taşıyacağını da belirtti.

Exit mobile version