Bitirdikten sonra iş bulması en kolay iki yıllık bölümler hangileridir?

Bu sene YKS’ye girenler için üniversite tercih işlemleri 20 Ağustos itibariyle bitti. Peki öğrenciler gelecekleri adına doğru seçimde bulundular mı? Birçok velinin ve öğrencinin merakla araştırdığı en çok atama yapılan ve iş bulması en kolay olan iki yıllık bölümler listesi bu haberimizde…

2 yıl, bazı okullarda ise İngilizce hazırlık eğitimi ile birlikte 3 yıl süre ile verilen iki yıllıkta, diğer adıyla ön lisans eğitiminde en çok ataması yapılan bölümler genel itibariyle sağlık bölümleri olarak biliniyor. Günümüz şartlarında tercih edilmesi en mantıklı olan ön lisans alanları da yine bu alanlar.

TYT puan türü ile alım yapan ve en çok atama gerçekleştiren ve iş bulması en kolay olan ön lisans bölümleri ise şöyle sıralanabilir:

İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ

DİYALİZ BÖLÜMÜ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ

AMELİYATHANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK BÖLÜMÜ

ADALET BÖLÜMÜ

ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON

DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ

FİZYOTERAPİ BÖLÜMÜ

TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK

KPSS’YE KİMLER GİREBİLİYOR?

KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) ortaöğretim okullarından veya önlisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunan herkes KPSS’ye girebiliyor.

Adayların, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları gerekiyor.

Exit mobile version