GündemMevzuatSağlık

Zorunlu PCR testleri nerede yaptırılır? Özel hastaneler ücretsiz PCR testi yapıyor mu?

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine “Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu” konulu genelge göndermesinin ardından kişilerin toplu olarak bulunduğu diğer etkinlikler veya faaliyetlerden faydalanacak kişiler için PCR testi zorunluluğun olması kesinleşti. Peki, bu zorunlu kılınan PCR testi nerede yaptırılıyor? Detaylar haberimizde.

Tüm illere gönderilen genelgede test zorunluluğunun 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Test zorunluluğu aşı olmayan ve daha önce hastalığı geçirmemiş vatandaşlar için geçerli olacak.

PCR testleri neredeyse bütün hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da testlerin devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapılacağını duyurdu. Özel hastanelerde ise belirli bir ücret alınacak.

PCR TESTİ NERELERDE İSTENİYOR?

Genelgeye göre aşı olmayan kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi, vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecek. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Kovid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.