DünyaGündemSağlık

Yeni Zelanda delta varyantı nedeniyle tam kapanma ilan etti!

Yeni Zelanda‘da aylar sonra ilk yerel vakanın tespit edilmesinin ardından hemen harekete geçildi. Başbakan Jacinda Ardern, Auckland kentinde saptanan vakanın ardından alınan önlemlerle ilgili açıklama yaptı. Öte yandan Guardian’da yayımlanan habere göre ülkedeki Delta vakaları sayısı 10’a yükseldi. Yeni Zelanda sadece bir vakadan kaynaklanan ani bir kapanmanın ilk gününe uyanırken, Sidney’de başlayan Delta salgınına bağlayan vakalar ile toplam vaka sayısı 10’a yükseldi.

Başbakanlık Çarşamba akşamı da üç yeni vakayı doğruladı.

Covid-19 müdahale bakanı Chris Hipkins, haber kanalı RNZ’ye “Daha fazla vakanın geldiğini görüyoruz, bu vakaların ayrıntılarına sahip değilim. Ama evet, bugünkü basın toplantısından bu yana daha fazla pozitif test sonucu aldığımızı doğrulayabilirim” dedi.

DAHA FAZLA VAKA OLABİLİR

Başbakan Jacinda Ardern de Çarşamba günü, enfekte olanların faaliyetleri göz önüne alındığında daha fazla vaka olacağı ve sınırla bir bağlantının henüz kurulmadığı konusunda uyardı ve “bu yapbozu bir araya getirmek için yapılacak daha çok şey var” diye ekledi.

Ardern Auckland’de 7, ülkenin geri kalan kentlerinde de 3 gün sürecek “tam kapanma” uygulanacağını ifade etti. Tespit edilen vakanın Delta varyantı olduğu kaydedildi.

YALNIZCA 26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaklaşık 5 milyon nüfusa sahip Yeni Zelanda, Kovid-19 salgınıyla başarılı şekilde mücadele eden ülkelerden biri. Yeni Zelanda’da bugüne kadar 2 bin 926 Kovid-19 vakası görülürken, virüse yakalanan 26 kişi hayatını kaybetti.