Aşı olanlara uzman isimden ’35 dakika’ uyarısı geldi

Koronavirüse karşı başlatılan aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda yurtdışına çıkacaklara getirilen 4. doz aşı hakkında uzman isimden bir uyarı geldi. Prof. Dr. Vedat Bulut, “4. dozu olanlar 35 dakika boyunca, aşı oldukları sağlık kurumundan ayrılmasın” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın dün aldığı kararlar doğrultusunda sağlık çalışanları ve öncelikli gruplar ile 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4. aşı hakkı verildi.

4’üncü dozlar yurt dışına çıkışta 2 doz BioNTech isteyen ülkeler olması nedeniyle, 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4’üncü hak olarak verildi.

UYGULAMA BAŞLADI

Gazi Üniversitesi İmmünoloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Bulut, 4. doz aşı uygulamasının dün sabah başladığını ifade ederek, “Çift doz mRNA aşısı olmayan ve ticaretle uğraşanlar yurt dışında çıkışlarda sıkıntı yaşıyor. AB üyesi ülkeler çift doz mRNA aşısı olmayanlara vize vermiyor. 2 doz inaktif Çin menşeili aşının üzerine 2 doz mRNA uygulamasına ilişkin yeterli bilimsel veri ve çalışma yok” dedi.

Bulut ayrıca, olası bir yan etkiye karşı da vatandaşları uyardı:

“Ancak aşıların işlevi, içeriği ve çalışma prensiplerini bildiğimizden, 4. dozu olanlar da sağlık sorunu olmaz. Aşıların on binde bir yan etki riskine karşı dördüncü doz olan her vatandaş 35 dakika boyunca, aşı oldukları sağlık kurumundan ayrılmasın.”

Exit mobile version