O ülkede flaş karar alındı! Aşı olmayanların maaşı kesilecek…

Yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada Kovid-19 aşısı olmayanlara yönelik birtakım yasakların getirilmesi söz konusu. Fransa ise bu yasakları yaptırım noktasına getiren ülkelerden. Yeni onaylanan yasaya göre aşı olmayanların maaşı kesilecek. İşte detaylar…

Fransa’da çok sayıda göstericinin günlerdir sürdürdüğü protestolara karşın, tartışmaya neden olan yasa kabul edildi. Anayasa Konseyi, bazı meslek gruplarına aşı zorunluluğu ve sağlık ruhsatı uygulaması getiren Kovid-19 ile mücadele yasasını onayladı. Konseyden yapılan açıklamada, hükümetin hastane ve bakımevi çalışanları ile itfaiyecilere getirilen aşı zorunluluğu, belli mekanlara girişte Kovid-19 sağlık ruhsatı beyan etme uygulamasıyla sağlığın korunmasının hedeflendiği vurgulandı.

Parlamentodan geçen yasa, Anayasa Konseyi’nin onayının da ardından haftaya 9 Ağustos Pazartesi günü yürürlüğe girecek.

AŞIYI REDDEDENİN MAAŞI KESİLECEK

Kovid-19 hastalarına 10 gün karantina zorunluluğunu gerekli, uygun ve orantılı bulmadığı için onaylamayan Konsey, geçici veya süreli sözleşmeyle çalışan işçilerin iş yeri sahibinin Kovid-19 ruhsatı talebini reddetmeleri halinde sözleşmelerinin sonlandırılması maddesini de kabul etmedi. Anayasa Konseyi, süresiz sözleşmeyle çalışan işçilerin ise işverenin Kovid-19 ruhsatı talebini reddetmeleri halinde maaşlarının kesilmesini onayladı.

Yasa, hastane ve bakımevi çalışanlarına, itfaiyecilere Kovid-19 aşısı zorunluluğu getiriyor.

Exit mobile version