Taşeron Kadro Meselesi Soru 1 : "1 Kasım Sonrası İşe Alınan Taşeron Ne Olacak?"

1 Kasım 2015 sonrası taşeron olarak işe girenlerin durumu ne olacak?

Taşeron işçilerin kamuda istihdam çalışmaları devam ederken söz konusu istihdam çalışmalarının detayları Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal tarafından yapılmıştı. Açıklamalar , Kadro konusu, Maaşlar ve daha fazlasını barındıran habere göz atmak için lütfen Aşağıdaki resme Tıklayınız.

Kamupersoneli.net’e gelen yorumların bir çoğunda maaş meselesi yer alırken. Son zamanlarda gelen yorumları incelediğimizde 1 kasım sonrasında taşeron işçi olarak işe başlayanlar durumlarını merak ediyor. Bilindiği gibi taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik açıklamalarda Numan Kurtulmuş ve Naci Ağbal 1 Kasım 2015 tarihinden önce işe başlayan taşeron işçilerin istihdam edileceğini dile getirmişti. 1 Kasım sonrası için taşeron işçilerin bazılarından da tepki geliyor. 1 Kasım 2015 tarihinden sonra işe alınanların kadro meselesi gündeme geldikten sonra torpille işe alındıklarını dile getirenler de yoğunlukta.

1 Kasım 2015 Tarihinden Sonra İşe Girenlere Kadro Yok

1 Kasım 2015 sonrasında işe başlayan taşeron işçilerin kamuda özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilmesine yönelik herhangi bir açıklama bulunmuyor.Bazı taşeron firmaları işçileri işten çıkarıp tekrar işe alma işlemleri yapıyor. Söz konusu işlemler sonucu işe girişi 1 Kasım 2015’den sonra olan taşeron işçiler durumlarını nereye nasıl izah edeceklerini bilemiyor? Taşeron Köleliği son bulacak fakat bazı insanların çektikleri yanına kar kalacak gibi duruyor. Bakalım ilerleyen günlerde taşeron meselesinde ne gibi gelişmeler yaşanacak.

Kamu Personeline Gelen Bir Ziyaretçi Yorumu

“Arkadaşlar merhaba ben de taşeronda çalışmaktayım 1 Kasım sonrası işe girdim 1 Ocak’tan itibaren Ama gördüğüm kadarıyla şu anki yasayla Biz durumumuzun ne olacağı belli değil İnşAllah bize de kadro gelir ama bende bir AK Partili olarak AK Parti’nin Bu konuda gerçekten çuvalladığını düşünüyorum ama Hakkımızda hayırlısı mecliste Bazı şeylerin değişebileceğini düşünüyorum Bir de biz hizmet alımı olarak gözüküyor yani Şirketimize olan araçları kiralıyor lar Bizde sanki aracın bir parçası olarak gözüküyoruz taşeronda çalışıyoruz Bizim durumumuza ilgili herhangi bir gelişme olur mu veya nasıl bir şey olacağını da hiç bilmiyorum hepimiz için her şeyin hayırlısı sonuçta hepimizin bir ailesi var geçindirmesi Gerektiği çocuklar var bende şuna karşıyım taşerona verilen o kadar çok taşeron şirketlerine verilen o kadar parayı direkt olarak calisancl a verseydi daha iyi olurdu”
 

Exit mobile version