Dünya

Kuveyt’te 7 milyon lastiğinin olduğu dünyanın en büyük lastik çöplüğü ateşe verildi! Dumanlar uydudan görüldü!

Tüm dünya peş peşe çıkan yangın haberleri karşısında şoke olmaya devam ediyor. Gelen son bilgiye göre Kuveyt’te Al Sulaibiya lastik sahasında dünyanın en büyük lastik çöplüğünün ateşe verildiği belirtildi. Çöplükte yaklaşık olarak 7 milyon araç lastiği bulunuyor. Lastiklerin yanması sonucunda ortaya çıkan kara dumanlar uydudan da görüntülendi.

Kuveyt’te dünyanın en büyük lastik mezarlığı bulunuyor. Yaklaşık 25.000 metrekarelik Al Sulaibiya sahasında Salı günü çıkan yangına ilişkin gelen görüntüler herkesi şoke etmeye devam ediyor.

Yanan lastik yığının videosu internette yayılmaya devam ediliyor. Paylaşıldığı günden bu yana milyonlarca kişi tarafından tıklanan videoda, lastiklerin yandığı ve gökyüzünün siyaha büründüğü, havaya yükselen dumanın yayıldığı gözler önüne seriliyor.

UYDU GÖRÜNTÜLERİNE DE YANSIDI

Korkunç olaya ilişkin görüntüler, uydudan da görüntülendi.

Gelen bilgiye göre Kuveyt’te bu tür yangınlar son derece yaygın. 2013 tarihinde Kuveyt Lehri Sulaibiya’da her yıl devasa büyüklükte delikler açıldığı ve daha sonra buraların eski lastiklerle doldurulduğu ifade ediliyor.

Videoyu izleyen kişiler iklim değişikliği ve doğa kirliliğine ilişkin daha büyük sorunların olabileceğini dile getiriyor.