KPSS sınavı ertelenecek mi? Bu hafta yapılması planlanan KPSS 2021 ertelenir mi?

Milyonlarca memur olmak isteyen kişi, KPSS 2021 sınavında ter dökecek. Ancak Türkiye son günlerde orman yangınları ile mücadele ediyor. Can ve mal kayıplarına sebep olan orman yangını sebebiyle KPSS ertelenir mi? KPSS sınavı ertelenecek mi? Sorusu gündemde geldi. Peki, 2021 KPSS lisans ne zaman yapılacak? KPSS sınavına dair detaylar haberimizde..

Çarşamba günü Manavgat’ta başlayan ve 2 gündür yanmaya devam eden orman yangınları Adana, Osmaniye, Kilis, Didim, Bodrum ve Milas gibi pek çok ilde başladı. Büyük çaplı can ve mal kayıplarının yaşanması sonrasında sınava gidecek olan adaylar KPSS ertelenecek mi? Sorusunu sormaya başladı. Konu ile ilgili ÖSYM’den açıklama bekleniyor.

KPSS NE ZAMAN?

KPSS sınavı Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri olarak yapılacak. ! Ağustos 2021 Pazar saat 10.15’te başlayacak olan sınav daha sonra 7 Ağustos 2021 10.15’te yapılacak. KPSS Alan bilgisi ikinci sınavı ise 8 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15’te yapılacak olup, bir sonraki hafta 8 Ağustos 2021 tarihinde de KPSS ÖABT yapılacak.

KPSS ERTELENECEK Mİ?

KPSS ertelenir mi? Sorusuna ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıllarda salgın sebebiyle, ÖSYM sınav tarihleri değiştirilmiş, sınavların ertelenmesi masaya yatırılmıştı. Ancak sınava 2 gün kalmış olması, sınavın ertelenme ihtimalini güçleştiriyor. Sınav öncesinde resmi kurumların açıklama yapması bekleniyor.

Exit mobile version