Bilim Kurulu bir kere daha toplanıyor! Yeni kısıtlamalar olacak mı?

Koronavirüs gündemi adına önemli kararların alındığı ve dikkate değer adımların atıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün bir kere daha gerçekleşecek. Saat 16.30’da gerçekleşecek toplantının ardından aşılama ve vaka sayılarındaki artış ile ilgili önemli açıklamalar yapılacak.

Bugün (28 Temmuz) saat 16.30’da gerçekleştirilecek toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 18.00 civarında YouTube üzerinden canlı olarak açıklama yapacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak olan Bilim Kurulu’nun bu toplantıdaki gündeminde ise koronavirüs vaka sayısındaki artış ve aşılamadaki son durum var. Özellikle aşı sırası geldiği halde aşısını olmayan 23 milyon kişiye uygulanacak yaptırımlar konuşulacak.

Bir hafta içinde vaka sayılarının 3 kat artmasıyla gözler Bilim Kurulu’nda alınacak yeni kararlara çevrildi. Bilim Kurulu üyeleri aşı olmayan kişilere belirli kısıtlamaların bir sonraki Kabine Toplantısı’nda gündeme geleceğini belirtmişlerdi. Ek tedbir ve kısıtlama konularının bugün masaya yatırılması bekleniyor.

Exit mobile version