DünyaSağlık

Salgında yeni mutasyon alarmı! 16 kişide görüldü!

Koronavirüs salgını hayatımızın her noktasını olumsuz olarak etkilemeye devam ederken, salgına ilişkin İngiltere’den kötü bir haber geldi. Yapılan açıklamada salgında en yüksek enfeksiyon seviyesine ulaşan İngiltere’de yeni bir mutasyonun tespit edildiği ve yeni mutasyonun şu ana kadar 16 kişide görüldüğü açıklandı.

Konu ile ilgili tedirgin eden açıklama İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (PHE) tarafından yapıldı. Kurum, açıklamasında koronavirüs ilişkin yeni bir mutasyonun ortaya çıktığını ve yeni virüsün 16 kişide görüldüğünü belirtti.

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Sağlık yetkilileri yeni mutasyonu B.A.621 olarak adlandırırken, vakaların çoğunluğunun “Denizaşırı seyahatlerle” bağlantılı olduğunu duyurdu. İngiltere Halk Sağlığı mutasyonun iyi bir şekilde anlaşılması için laboratuar testlerinin uygulandığını ve incelendiğini açıkladı.

3 FARKLI BÖLGEDE GÖRÜLDÜ

Yeni mutasyonun İngiltere’nin 3 farklı bölgesinde görüldüğü ve 10 vakanın Londra’da olduğu açıklandı. Virüsün genellikle 20 – 29 yaş aralığında görüldüğü de gelen bilgiler arasında. Henüz yeni mutasyondan kaynaklı bir ölüm yaşanmadı.

“AŞILAMANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU GÖRÜLÜYOR”

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı Müdürü Dr. Jenny Harries ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu en son hastaneye yatış verileri, aşılamanın bizi ciddi hastalık ve ölümden korumada ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor” ifadelerini kullandı.