Ekonomi

Altın almak isteyenler için fiyat tahmini geldi!

Altın fiyatları koronavirüs salgının etkisi ile dalgalı bir grafik çizmeye devam ediyor. Gram altın son olarak 497-507 TL seviyelerinde işlem gerçekleştirdi. Dolar kurunda ise bir miktar düşüşler gözlemledi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada gram altın fiyatlarının yıl sonuna doğru 580 TL ile 600 TL arasında işlem görebileceğini vurguladı.

Altın fiyatlarında son dönemlerde yaşanan birtakım değişiklikler yatırımcısının kafasını karıştırmaya başladı. 2-3 aylık değişimler baz alınarak altın fiyatlarında ne tür değişimler olacağı analistler tarafından altın almak ya da altını bozdurmak isteyenler için yorumlanıyor.

Konu ile ilgili altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Altın ve gümüşün bir miktar değer kazandığını, destek sevilerinin altına kaymak istemediğini yükseliş isteğini koruduğunu görüyoruz.

Altın haftanın son işlem gününde altının gram fiyatının 497-507 aralığında işlemler gerçekleştirdi. Gram altın fiyatı 495- 505 aralığına sıkıştı ama bu hafta 497-507 lira aralığında işlem gördü.

Dolar kurunda bir miktar geri çekilmeler gördük. 8.48-8.58 aralığında işlemler gerçekleştirdi. Dolar kurunda 8.44 lira güçlü bir destek olduğunu görüyoruz.

8.44 seviyesinin altına sarkarsa dolar kurunun 8 lira altına sarkma ihtimali bile olabilir. O yüzden 8.44 seviyesini önemsiyorum ancak 8.50 altındaki rakamlar kısa vade için özellikle dövizle ticaret yapanlar için bir alım fırsatı olduğunu da özellikle belirtmek isterim”