BioNTech koronavirüs aşısı olacaklar dikkat!

Ülkemizde bir süredir BioNTech ve Sinovac koronavirüs aşıları uygulanıyor. Konu ile ilgili aşı olacak vatandaşlar iki doz arasındaki sürenin yeterli olup olmadığını merak ederken, İngiltere’den konuyla ilgili açıklama geldi.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre 2 BioNTech aşısı arasında 8 haftalık aranın verilmesi daha fazla antikor oluşmasının önünü açıyor. Yapılan araştırmada, aşılamanın ilk döneminde 12 haftalık bir ara veriliyordu. Uzmanların konu ile ilgili tavsiyesi ise 3 haftalık bir ara verilmesi yönündeydi.

Aşıdan sorumlu olan bakan yardımcısı Nadhim Zahawi, Bağışıklık ve Aşılama Ortak Komisyonu’nun tavsiyesi ile iki aşı arasını 8 haftaya indirdiklerini ifade ederek, bu kararların desteklendiğinin de altını çizdi.

SAĞLIK ÇALIŞANI ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPILDI

Konu ile ilgili araştırma sağlık çalışanları üzerinden yapıldı. İlk ve ikinci aşıları olarak 503 sağlık çalışanı üzerinde yapılan araştırma döneminde alfa virüsünün yaygın olduğu da gelen bilgiler arasında.

HER TÜRLÜ ARADA BİONTECH AŞISI GÜÇLÜ BİR KORUYUCULUK SAĞLIYOR

Araştırma sonucunda 1 ay sonra sağlık çalışanlarından alınan kanda şu sonuçlar ortaya çıktı:

Kısa ya da uzun aralık verilse dahi, BioNTech aşısı güçlü bir koruyuculuk sağlıyor.

Üç haftalık aralıkla yapılan aşı, 10 hafta aralıkla yapılanla kıyaslandığında, daha az nötralize edici antikor ortaya çıkarıyor.

Antikor seviyeleri ilk aşı sonrası düşse de T hücresi adı verilen farklı tür bağışıklık hücresi yüksek kalmaya devam ediyor.

Exit mobile version