SON DAKİKA: Kaş açıklarında göçmen teknesi battı, 8 kişi aranıyor!

Son dakika haberine göre Antalya’nın Kaş ilçesinin 161 mil güneybatısında göçmen teknesi devrildi. Tekneden düşen 37 kişi kurtarılırken 8’inin ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kaş’ın 161 mil güneybatısı içerisinde 45 göçmenin bulunduğu tekne battı. Konuyla ilgili, resmi Twitter hesabından açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, bölgede arama kurtarma faaliyetlerinin devam edildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada:

Kerpe Adası’nın yaklaşık 60 mil güneyinde yaşanan olayda, TCG GELİBOLU ve TCG GÖKOVA fırkateynlerimiz ivedilikle olay yerine intikal ettiği bilgisine yer veren MSB, “Hâlihazırda Deniz Kuvvetlerimize ait 2 fırkateyn ve 1 deniz karakol uçağı ile olumsuz deniz ve hava şartlarına rağmen arama-kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.

8 KİŞİ ARANIYOR

Çalışmalar sonucunda teknede bulunan 45 kişinin 37’si kurtarıldı. Olumsuz deniz ve hava koşullarına rağmen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 2 fırkateyn ve deniz karakol uçağı ile 8 kişiye yönelik arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Exit mobile version