Beklenen gün geldi! Bir uzay yolculuğu daha bugün gerçekleştiriliyor!

Richard Branson’ın uzayın sınırına uçmasından sadece bir hafta sonra, bir başka milyarder Jeff Bezos da sahibi olduğu şirket Blue Origin’in roketiyle benzer şekilde yüksek fiyatlı bir uzay yolculuğuna çıkmaya hazırlanıyor. Amazon’un da kurucusu olan Jeff Bazos bugün 16.00 sularında uzaya çıkacak.

Amazon’un kurucusu olan Bazos’un özel uzay şirketi Blue Origin tarafından geliştirilen bir roketle bugün uzaya çıkılacak. Bu da Blue Origin’in New Shepard roketinin ilk mürettebatlı lansmanı olacak ve başarılı olursa Bezos, sivil bir ekiple ilk pilotsuz yörüngealtı uçuşta yer almak için tarih yazacak.

Bu yolculuk tarihte başka dönüm noktalarına da yol açacak. Bezos’a katılacak olan yolculardan biri uzaya ulaşan en yaşlı kişi, diğeri ise en genç kişi olacak.

82 yaşındaki Wally Funk, 1960’larda kadınların NASA’nın astronot birlikleri için standartlarını karşılayabileceğini göstermek için eğitim alan Mercury 13 kadınlarından biri olan eski bir test pilotu olarak biliniyor.

18 yaşındaki Hollandalı Oliver Daemen ise en genç astronot olabilir. Dört kişilik ekibin diğer ismi ise, Bezos’un kardeşi Mark.

16.00 SULARINDA GERÇEKLEŞECEK

Fırlatma, Bezos’un Teksas’taki özel merkezinde Türkiye saati ile 16.00 sularında gerçekleşecek. New Shepard ismi verilen uzay aracı 76 kilometre irtifada roketten ayrılacak. Roket fırlatma platformuna geri dönecek ama kapsül 106 kilometre yüksekliğe doğru yolculuğa devam edecek.

Bu lansman aynı zamanda gelecek yıllarda uzaya yüksek fiyatlı yolculuklar düzenleyecek Blue Origin için önemli bir adım. Blue Origin, yakın gelecekte ödeme yapan yolcularla operasyonel uçuşlara başlamayı umuyor ve şirket, bireysel biletlerin fiyatını açıklamamış olsa da yüz binlerce dolara mal olması bekleniyor.

Exit mobile version