DünyaBilim, Teknoloji

WhatsApp kullanan herkesi ilgilendiriyor! Yepyeni bir özellik geliyor!

WhatsApp, kullanıcıların akıllı telefonlarının bağlı olmasına gerek kalmadan bir bilgisayardan mesaj göndermesine olanak tanıyan yeni bir özellik sunuyor. Henüz test aşamasında olan bu yeni özellikle kullanıcıların telefon şarjlarını sorun etmelerine gerek kalmadan haberleşme işlemlerini sürdürmeleri hedefleniyor.

 

 

DailyMail’de yayımlanan habere göre, zaten bir masaüstü uygulaması bulunan platformda şimdiye dek kullanıcıların mesaj gönderebilmeleri ve arama yapabilmeleri için telefonlarının açık ve bağlı olması zorunluluğunu ortaya kaldıracak bu yeni özellik üzerinde çalışmalar sürüyor.

Bu yeni özellik ile WhatsApp kullanıcıları, telefonlarının bağlantısı kesilmiş veya kapalı olsa bile bilgisayar yoluyla (Mac veya Windows) mesaj gönderebilecekler. Kullanıcılar, telefonları olmadan masaüstü WhatsApp’ta görüntülü ve sesli sohbetin keyfini çıkarabilecekler.

 

 

Şirket, WhatsApp’ın bu özelliğini “yavaş yavaş daha geniş bir alana yaymadan” önce bir beta testinin parçası olarak “küçük bir kullanıcı grubu” ile test ettiğini söyledi.

‘ÇOK HEYECANLIYIM’

WhatsApp’ın yöneticisi olan Will Cathcart, “WhatsApp için yeni çoklu cihaz özelliğimizin beta sürümünü piyasaya sürmekten dolayı çok heyecanlıyım” diyerek düşüncelerini paylaşırken, “Artık telefonunuz etkin ve internete bağlı değilken bile masaüstü veya web deneyimlerimizi kullanabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

WhatsApp, ilk olarak 2015 yılında masaüstü için de piyasaya sürülmesine rağmen ağırlıklı olarak mobil uygulamasıyla biliniyor. Ancak test aşamasında olan bu yeni özellikle bilgisayardan WhatsApp deneyiminin de yaygınlaşacağı öngörülüyor.