Yurtdışında çalışmak isteyenlere yeni çözüm! Dil sorunu ortadan kalkıyor

Yurtdışında çalışmak isteyenlerin vize başvurularında İngilizce yeterliliği ve bunu belgelemeleri büyük önem arz ediyor. Vatandaşların da en çok dil sorunu yaşamaları nedeniyle vize alamadıklarını ifade eden Visavis Vize Danışmanlık kurucusu Hüseyin Arslan alternatif sınavlarla bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini ifade etti.

 

İngiltere vize başvuruları konusunda sektörün önde gelen kurumlarından biri olan Visavis Vize Danışmanlık’ın kurucusu Hüseyin Arslan, başvuru sürecinde dil yeterliliğinin önemli bir kriter olduğunu ifade etti:

“Vize başvurusu yapan kişiler İngilizce dil seviyelerini, İngiltere Vize Departmanı’nın (UKVI) belirlediği sınavlara girerek ispatlayabiliyor. UKVI’ın aile birleşimi, çalışma izni ve yerleşim gibi alanlarda vize başvurularında kabul ettiği sınavlar arasında ise dünyanın önde gelen eğitim kurumu Pearson tarafından yapılan PTE Academic UKVI ve PTE HOME yer alıyor” diyen Arslan bu sınavların daha ekonomik olduklarını da sözlerine ekledi.

Haftada Üç Gün Yapılıyor

Pearson PTE Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye İş Geliştirme ve Satış Müdürü İpek Aydın da sınavlara ilişkin detayları aktardı:

“Pearson olarak PTE UKVI sınavını haftanın her günü; PTE HOME sınavını ise Cumartesi, Pazar ve Pazartesi olmak üzere haftanın 3 günü düzenliyoruz. Aile Birleşimi Vizesi ve Şirket Temsilci Vizesi başvuruları için PTE HOME A1, Yerleşim Vizesi başvurusu içinse PTE HOME B1 sınavlarına ihtiyaç duyuluyor. PTE Academic UKVI sınavı ise Girişimci Vizesi, Yatırımcı Vizesi ve Nitelikli Çalışan Vizesi için isteniyor. PTE HOME Sınavında geçti ya da kaldı olarak iki sonuç alınabilirken, PTE UKVI Sınavı 10-90 skalasında puanlanıyor. Bu sınavlara girmeyi düşünen adaylar, diledikleri tarihlerde kolaylıkla yer bulabiliyor. Her iki sınav da ortalama 30 saat içerisinde açıklanıyor.”

Exit mobile version