Et fiyatlarına yüzde 50 zam geldi!

Beyaz ve kırmızı et fiyatlarına neredeyse her hafta zam geliyor. Son 2 ayda et fiyatlarına yaklaşık yüzde 50 oranında zam geldi. Et fiyatlarına gelen zamlara dikkat çeken Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, ‘’bu yükselişin sebebi iktidarın uyguladığı yanlış tarım ve hayvancılık politikalarıdır’’ dedi. Kırmızı ve beyaz etin güncel fiyatlarını açıklayan Yılmazkaya, şu açıklamalarda bulundu;

KIRMIZI ETİN KİLOSU 130 TL’YE YÜKSELDİ

Kurban Bayramı öncesi et ve tavuk fiyatları almış başını gidiyor. Gaziantep’te kırmızı etin kilosu 130 lira, tavuk etinin kilosu 30 lira olmuş, karaciğerin kilosu 85 liraya yükselmiş. Yaşanan bu yükseliş karşısında vatandaşlar eti gramajla almaya başladı. Yetkililerin bu işe el atması gerekirken maalesef ortada et ve tavuk fiyatlarının çıkışını durduracak ne bir Bakanlık var ne de bir Hükûmet.

Bu yükselişin sebebiyse iktidarın uyguladığı yanlış tarım ve hayvancılık politikalarıdır. Bu yanlış politikalar sonucu gerçekleşen zincirleme reaksiyonla maliyetler artmakta, köylü ve besici hayvancılıktan uzaklaşmakta, et fiyatları da devamlı artış göstermektedir; tüketiciler kadar kasaplar da mağduriyet yaşamaktadır. Hayvancılığa yönelim olmaz ise et fiyatları her geçen gün artmaya devam edecektir, bu yanlış politikalar böyle devam ederse önümüzdeki günlerde et fiyatlarındaki artışı daha fazla göreceğiz. Bu sürecin sorumlusu olan Hükûmetin yerli ve millî politikaları bir an önce hayata geçirmesi şarttır diyor, yüce heyeti saygıyla selamlıyorum.

Exit mobile version