DünyaKültür-sanat

Ünlü oyuncu ve yönetmen Robert Downey Sr. uykusunda hayatını kaybetti!

Gelen son bilgiye göre ünlü Hollywood yıldızı olan Robert Downey Jr’ın kendisi gibi yönetmen olan babası Robert Downey Sr. Uykusunda hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden ünlü oyuncunun yıllardır Parkinson hastalığı ile mücadele ettiği belirtildi.

Uzun yıllardır Parkinson hastalığı ile mücadele eden ünlü oyuncu Robert Downey Sr’ın New York’ta bulunan evinde uykusunda hayatını kaybettiği belirtildi. 56 yaşındaki oyuncunun vefatına ilişkin oğlu Robert Downey JR sosyal medya üzerinden duygusal bir paylaşım yaptı.

Oyuncu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında, “Babam, Parkinson hastalığıyla yıllar süren mücadelesinin ardından dün akşam uykusunda huzur içinde yaşama veda etti. O kendi bildiğini okuyan gerçek bir yönetmendi. Hep iyimser kalmayı sürdürdü. Üvey annemin hesaplamalarına göre, 2 bin yıl boyunca mutlu bir evlilikleri vardı” ifadelerini kullandı.

Ünlü oyuncu Robert Downey Sr kariyerindeki “Boogie Nights”, “Magnolia” ve “To Live and Die in LA” gibi filmlerle adından söz ettirmişti.