GündemSınavlar

LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI! SORU İPTALİ YOK!

Milyonların beklediği haber geldi! Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları bugün açıklandı. Sınava katılan öğrenciler sonuçlarını “meb.gov.tr” adresi üstünden öğrenebiliyorlar.

Katılım Yüksek

Milli Eğitim Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak görev alan Mahmut Özer’in hazırlamış olduğu ‘Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu’nda sınav sürecine ilişkin detaylar verildi. Hazırlanan rapora göre bu sene sınava katılım oranı yüzde 83 civarında. Merkezi sınava 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin girdiği tespit edildi.

Özer raporunda ayrıca Türkiye çapında toplam 97 öğrencinin 500 tam puan aldığını belirtti. 100-500 arasında değişen puan dağılımında sınava katılan öğrencilerin yüzde 5,61’i 400-500 puan aralığında bulunuyor. Öğrencilerin en yoğun bulundukları puan aralığı ise 200-299 oldu. Ayrıca sınavda hiçbir sorunun iptal edilmediği de belirtildi.

Raporda, bazı kişisel ve ailevi özellikleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlara da yer verildi.

2018, 2019 ve 2020 yıllarındaki merkezi sınavlarda olduğu gibi 2021 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.

Ailenin Eğitim Düzeyi İle de İlişkili

Ayrıca sosyoekonomik düzeyi yüksek ailelerin çocuklarının daha başarılı olduğu da ortaya çıktı. Hazırlanan rapora göre, anne ve babanın eğitim düzeyi arttıkça çocuklarının başarı oranları da artıyor. Ailelerin başarıları, çocukların akademik başarılarını önemli ölçüde etkiliyor.

Sonuçlar MEB’in Sitesinde

Öğrenciler sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav sonuç ekranından öğrenebiliyorlar. http://sonuc.meb.gov.tr/  bağlantısı üzerinden doğrudan sonuç ekranına gidilebiliyor.